Γιουβαρλόσουπα ζεστή ζεστή...για πάρτε μια γεύση...
Υλικά:
(Για τον κιμά)
Μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 φλιτζανάκι ρύζι νυχάκι
1 Κρεμμύδι
Μαϊντανό
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Yλικά:
(Για την σούπα)
Μισή κούπα ρύζι νυχάκι
Μαϊντανό
Ελαιόλαδο
Αλάτι
2 Αυγά
1 Λεμόνι
Εκτέλεση:
Υλικά:
(Για τον κιμά)
Μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 φλιτζανάκι ρύζι νυχάκι
1 Κρεμμύδι
Μαϊντανό
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Yλικά:
(Για την σούπα)
Μισή κούπα ρύζι νυχάκι
Μαϊντανό
Ελαιόλαδο
Αλάτι
2 Αυγά
1 Λεμόνι
Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το μαϊντανό και τα προσθέτουμε στο κιμά μας...ρίχνουμε ελαιόλαδο,βάζουμε κι ένα φλιτζανάκι ρύζι,λίγο αλατάκι και πιπεράκι και ζυμώνουμε!
Πλάθουμε στρογγυλά τα γιουβαρλάκια μας.
Βάζουμε στη κατσαρόλα μας νερό και τη βάζουμε στη φωτιά...μόλις το νεράκι μας αρχίσει να κοχλάζει προσθέτουμε ένα ένα τα γιουβαρλάκια μας και τ'αφήνουμε να βράσουν για 30΄- 40΄ περίπου.
Δέκα λεπτά πριν το τέλος ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο,το ρυζάκι μας και εάν θέλουμε...λίγο επιπλέον ψιλοκομμένο μαϊντανό.Όταν το ρυζάκι μας είναι σχεδόν έτοιμο αλατοπιπερώνουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά!
Παίρνουμε δυο πιάτα και χωρίζουμε τ'αυγά σε ασπράδια και κρόκους...αρχικά χτυπάμε τ'ασπράδια...έπειτα προσθέτουμε τους κρόκους και το χυμό ενός λεμονιού συν λίγο νεράκι...συνεχίζουμε το χτύπημα για να ομογενοποιηθούν...ρίχνουμε λίγο ζουμί από τα γιουβαρλάκια για να ζεσταθεί το μείγμα!
Αυγοκόβουμε το φαγητάκι μας...ανακατεύοντας προσεκτικά...και το βάζουμε πάλι στη φωτιά για δυο λεπτάκια...ίσα ίσα να πάρει μια βράση για να δέσει η σουπίτσα!
Κατεβάζουμε και σερβίρουμε!
Καλή μας όρεξη!