Χθες Σάββατο το μενού είχε φακές με "άρωμα" Ινδίας...
Υλικά:
1 1/2 Ποτήρι του νερού φακές
1 Κουτί ντομάτα κονκασέ
Μισή κούπα χυμό ντομάτας
1 Κρεμμύδι
3-4 Σκελίδες σκόρδο
1 Καρότο
Ελαιόλαδο
Μείγμα λαχανικών knorr
Αλάτι
Κάρυ
Εκτέλεση:
Υλικά:
1 1/2 Ποτήρι του νερού φακές
1 Κουτί ντομάτα κονκασέ
Μισή κούπα χυμό ντομάτας
1 Κρεμμύδι
3-4 Σκελίδες σκόρδο
1 Καρότο
Ελαιόλαδο
Μείγμα λαχανικών knorr
Αλάτι
Κάρυ
Εκτέλεση:
Αρχικά καθαρίζουμε και ξεπλένουμε τις φακές!
Τις βάζουμε να πάρουν δυο βράσεις.
Έπειτα τις στραγγίζουμε και πετάμε το πρώτο νερό.
Πολτοποιούμε το κρεμμύδι και το σκόρδο...τα σοτάρουμε ελαφρώς σε αρκετό λαδάκι και ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας κάρυ...
τη ντοματούλα (Κονκασέ & χυμό)...
προσθέτουμε 3 ποτήρια νερό και μετά τις φακές και το καρότο κομμένο σε κύβους.
Αφήνουμε στη φωτιά για 40΄ περίπου...δέκα λεπτά πριν το τέλος αλατίζουμε και...έτοιμο...
Σερβίρουμε...
σκέτη νοστιμιά!