Για ρίξτε μια ματιά παρακαλώ...
Υλικά:
(Για τις πατάτες)
10-11 Πατάτες
1 Κρεμμύδι
1 Σκελίδα σκόρδο
100 γρ Βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα γλυκιά
Θυμάρι
Επιπλέον υλικά:
15 Κοτομπουκιές
Ελαιόλαδο
Θυμάρι
Μουστάρδα
Λεμόνι
Άνηθο
Εκτέλεση:
Υλικά:
(Για τις πατάτες)
10-11 Πατάτες
1 Κρεμμύδι
1 Σκελίδα σκόρδο
100 γρ Βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα γλυκιά
Θυμάρι
Επιπλέον υλικά:
15 Κοτομπουκιές
Ελαιόλαδο
Θυμάρι
Μουστάρδα
Λεμόνι
Άνηθο
Εκτέλεση:
Βάζω τις πατατούλες μου να βράσουν...
μόλις ετοιμαστούν τις αφήνω να κρυώσουν,τις ξεφλουδίζω και τις κόβω στη μέση.
Σ'ένα τηγάνι βάζω το βουτυράκι μου να λιώσει και ρίχνω τις πατάτες μου (Μαγειρεύω τις πατατούλες μου σε χαμηλή πάντα φωτιά!)...
προσθέτω το κρεμμύδι μου σε ροδέλες,τη σκελίδα του σκόρδου ολόκληρη,αλάτι,πιπέρι,πάπρικα,θυμάρι και ανακατεύω αραιά και που ή καλύτερα "κουνάω' το τηγανάκι μου.
Όταν οι πατατούλες μου
"πιουν" το βουτυράκι και τα κρεμμυδάκια μου μαλακώσουν...κατεβάζω και σερβίρω.
"πιουν" το βουτυράκι και τα κρεμμυδάκια μου μαλακώσουν...κατεβάζω και σερβίρω.
Συνοδεύω με έτοιμες κοτομπουκίτσες τις οποίες μαρινάρω σε ελαιόλαδο με θυμάρι για να νοστιμίσουν λιγάκι...
και τις ψήνω στους 200 βαθμούς για 10΄.
Ετοιμάζω και τη σως με δυο κουταλιές της σούπας μουστάρδα,μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο,μια κουταλιά της σούπας λεμόνι και λίγο άνηθο.
Σερβίρω και το συνοδευτικό πιατάκι μου...
και τρώω!!!