Καλή χρονιά!!!Ο κρεμμυδούλης σας...σας εύχεται ΥΓΕΙΑ για να έχετε ΕΥΤΥΧΙΑ!Γιατί όπως λέει ο σοφός λαός..."Η υγειά μου είναι όλα τα λεφτά μου!"...Αν και λίγο καθυστερημένα σας παρουσιάζω τη φετινή μου βασιλόπιτα...
Υλικά:
6 Αυγά
500 γρ Ζάχαρη
Υλικά:
6 Αυγά
500 γρ Ζάχαρη
300 γρ Καλό βούτυρο
3 Φλυτζάνες αλέυρι
3 Φλυτζάνες αλέυρι
1 Γιαούρτι πρόβειο
1 Φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 Φακελάκι μπέικιν πάουντερ
2 Βανίλιες
1 Ποτήρι του κρασιού λικέρ μπανάνα
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Εκτέλεση:
Εκτέλεση:
Χτυπάμε ελαφρώς τη ζάχαρη με τα αυγά...ίσα ίσα για να ομογενοποιηθούν...
προσθέτουμε το βούτυρο...και χτυπάμε καλά έως ότου λιώσει η ζάχαρη...
εν συνεχεία βάζουμε το γιαούρτι (Αφού πρώτα βγάλουμε τη πετσούλα!)...
το ξύσμα πορτοκαλιού και...
ένα ποτήρι του κρασιού λικέρ μπανάνα.
Έπειτα ανακατεύουμε το μπέικιν πάουντερ με το αλεύρι και το ρίχνουμε σιγά σιγά στο μείγμα μας.
Αφού ομογενοποιηθούν τα υλικά μας...
βουτυρώνουμε το ταψί μας (Νο 32!)...ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας (Δεν ξεχνάμε το φλουρί!)
και ψήνουμε για 30' στους 200 βαθμούς (Πάνω-κάτω!) σε προθερμασμένο φούρνο.
(Όταν κρυώσει,εάν θέλουμε,"πασπαλίζουμε" με ζάχαρη άχνη και "κεντάμε" από πάνω με λιωμένη σε μπεν μαρί κουβερτούρα το νέο έτος!).
Καλή χρονιά!