Μοσχαράκι κάνω πολύ συχνά στο σπίτι...είτε βραστό είτε κοκκινιστό...σήμερα είχα όρεξη για "βούτες" οπότε το έκανα κοκκινιστό!
Υλικά:
1 Κιλό μοσχάρι ποντίκι
1 Κρεμμύδι
4 Κουταλιές της σούπας πελτέ
1 Ξύλο κανέλας
Κανέλα τριμμένη
Γαρύφαλλο τριμμένο
Μοσχοκάρυδο ολόκληρο
Πιπέρι ολόκληρο
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Επιπλέον υλικά:
500 γρ Αχιβάδες
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Μυζήθρα
Εκτέλεση:
Πλένουμε το κρέας μας και το στραγγίζουμε πολύ καλά.
Το τηγανίζουμε σε αρκετό λάδι.
Πολτοποιούμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε μέσα στο λαδάκι που τηγανίσαμε το μοσχαράκι μας.
Προσθέτουμε το κρέας μας και αρκετό νερό και το αφήνουμε να βράσει.
Μόλις βράσει ρίχνουμε τον πελτέ μας,το αλάτι και όλα τα μπαχαρικά μας.
Αφήνουμε λίγο ακόμα στη φωτιά για να δέσει η σαλτσούλα!
Βράζουμε και τις αχιβάδες μας σε αλατισμένο νερό,τις σουρώνουμε πολύ καλά και τις καίμε με λίγο ελαιόλαδο.
Σερβίρουμε το μοσχαράκι με τα ζυμαρικά μας...προσθέτοντας λίγη μυζήθρα από πάνω.
Καλή όρεξη!