Φασολάδα λευκή...ότι πρέπει για το κρύο...
Υλικά:
500 γρ Φασόλια ξερά
1 Κρεμμύδι
1 Καρότο
Σέλινο
Μπούκοβο
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
Μουσκεύουμε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ και την επόμενη μέρα τα βάζουμε να πάρουν έναν χόχλο...
τα ξεζουμώνουμε και τα βάζουμε πάλι να βράσουν σε αρκετό χλιαρό νερό μαζί με τα λαχανικά μας τα οποία έχουμε καθαρίσει,πλύνει και ψιλοκόψει.
Λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε το ελαιόλαδο,το αλατοπίπερο και το μπούκοβο και αφήνουμε το φαγάκι μας να χυλώσει.
Έτοιμο!
Σερβίρουμε...με λίγο χυμό λεμονιού και λίγο επιπλέον ελαιόλαδο εάν θέλουμε...
καλή όρεξη!