Πατάτες γιαχνί!Ένα φαγητό που αρκετοί δεν το "πολυσυμπαθούν".Αυτή τη φορά "μεθυσμένες" και παντρεμένες με λουκάνικα...
Υλικά:
8-9 Πατάτες
1 Κρεμμύδι
4 Σκελίδες σκόρδο
Άνηθο
Μισή κούπα ντομάτα κονκασέ
3 Κουταλιές της σούπας πελτέ
1 Ποτήρι του κρασιού ούζο
4 Χωριάτικα λουκάνικα
Αλάτι
Λευκό πιπέρι
Πάπρικα
Εκτέλεση:
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά μας.
Πολτοποιούμε το κρεμμύδι και το σκόρδο,ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τα τσιγαρίζουμε ελαφρώς...
κόβουμε μακρόστενες τις πατατούλες μας και τις προσθέτουμε...
συνεχίζουμε το τσιγάρισμα.
Αφού τσιγαρίσουμε τις πατατούλες...τις σβήνουμε με το ούζο.
Περιμένουμε να εξατμιστεί το ούζο και...
ρίχνουμε την ντοματούλα κονκασέ και τον πελτέ μας τον οποίο έχουμε αραιώσει σε τρία ποτήρια νερό.
Βάζουμε το αλατοπίπερο και την πάπρικα.
Αφού οι πατάτες πάρουν δύο - τρεις βράσεις κι αρχίσουν να "τσιμπιούνται" προσθέτουμε και
τα λουκάνικα τα οποία έχουμε κόψει σε "μπαμπάτσικα" κομμάτια.
Συνεχίζουμε το βράσιμο.
Έτοιμα τα λουκανικάκια μας...έδεσε και η σαλτσούλα μας...
άρα είμαστε έτοιμοι να...
σερβίρουμε!
Λίγη φέτα τριμμένη ή τριμμένο κεφαλοτύρι από πάνω και...
καλή όρεξη!