Πανσέτα στο τηγάνι...συνδυασμένη με σάλτσα από σπανάκι!Πραγματικά πολύ ιδιαίτερο φαγάκι...
Υλικά:
4 Φέτες χοιρινή πανσέτα
1 Κουταλιά της σούπας μουστάρδα ντιζόν
2 Κουταλιές της σούπας σόγια σος
Μισή κούπα λευκό κρασί
Χυμό λεμόνι
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Επιπλέον υλικά:
(Για τη σάλτσα)
250 γρ Σπανάκι ψιλοκομμένο
1 Κρεμμύδι
100 γρ Κεφαλοτύρι τριμμένο
Ελαιόλαδο
Μισό κύβο λαχανικών knorr
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Σ'ένα τηγάνι βάζουμε αρκετό λαδάκι...μόλις ζεσταθεί...σοτάρουμε τις πανσέτες μας κι από τις δύο μεριές.
Στην συνέχεια τις αλατοπιπερώνουμε,ρίχνουμε το χυμό λεμόνι,τη σόγια σος,το κρασί,τη μουστάρδα,ένα ποτήρι χλιαρό νερό και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 40΄.
Έτοιμες οι πανσετούλες μας,μαλάκωσαν ήπιαν και τα υγρά τους!
Ξεκινάμε την σαλτσούλα μας!
Καθαρίζουμε,πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας.
Λαδάκι στη κατσαρόλα μας...τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι...προσθέτουμε το σπανάκι να τσιγαριστεί κι αυτό.
Διαλύουμε το κύβο λαχανικών σ'ένα ποτήρι ζεστό νερό και το βάζουμε στο σπανάκι.
Αφήνουμε να βράσει για 3-4΄ περίπου.
Μόλις βράσει βάζουμε το τυράκι...
ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Πεντανόστιμες έγιναν!