Ότι πρέπει για το σημερινό κρύο...εδώ στα βόρεια ο καιρός δεν αστειεύεται...φάτε τραχανούλη να ζεσταθείτε...
Υλικά:
(Για τον κιμά)
Μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο
Μισό κιλό ψωμί (Χωρίς την κόρα!)
1 Αυγό
1 Κρεμμύδι
3 Σκελίδες σκόρδο
Μαϊντανό
Δυόσμο
Υλικά:
(Για την σούπα)
1 Ποτήρι τραχανά
1 Κρεμμύδι
2 Καρότα
Μισή κούπα ντομάτα κονκασέ
Μισή κούπα χυμό ντομάτας
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Φέτα
(Για τον κιμά)
Μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο
Μισό κιλό ψωμί (Χωρίς την κόρα!)
1 Αυγό
1 Κρεμμύδι
3 Σκελίδες σκόρδο
Μαϊντανό
Δυόσμο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Ρίχνω λαδάκι στην κατσαρόλα μου...μόλις ζεσταθεί προσθέτω το πολτοποιημένο κρεμμυδάκι μου...
όταν ροδίσει...βάζω τη ντοματούλα μου (Κονκασέ & χυμό!), τα καροτάκια σε κυβάκια και δυο ποτήρια νερό.
Μόλις πάρει μια βράση ρίχνω τον τραχανά μου...χαμηλώνω τη φωτιά και ανακατεύω συνεχώς για να μην κολλήσει.
Ζυμώνω τον κιμά μου,πλάθω τα κεφτεδάκια μου στρογγυλά,τ'αλευρώνω και τα τηγανίζω ελαφρώς...(Εάν θέλω ζυμώνω και τηγανίζω τα κεφτεδάκια μου νωρίτερα!).
Λίγο πριν ο τραχανάς μου βράσει τα προσθέτω και συνεχίζω προσεκτικά το ανακάτεμα για να μην διαλυθούν.
Αφού πήξει κατεβάζω από τη φωτιά και...
σερβίρω.
Τα "κρεατοσφαιρίδια" μου "βυθίστηκαν" μέσα στον τραχανά...!
Τρίβω λίγη φετούλα.
Πραγματική απόλαυση!