Υλικά:
400 γρ Φακές ψιλές
1 Πράσο
1 Καρότο
1 Πατάτα
Μισή κούπα χυμό ντομάτας
Μισή κούπα ντομάτα κονκασέ
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Κύμινο
Επιπλέον υλικά:
3-4 Φέτες ψωμί
3-4 Ελιές
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις φακές, τις ξεπλένουμε και τις
βάζουμε με λίγο νερό να πάρουν μια-δυο βράσεις.
Έπειτα τις σουρώνουμε να φύγει το πρώτο ζουμάκι.
Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας...βάζουμε λαδάκι στην κατσαρόλα μας
και μόλις ζεσταθεί ξεκινάμε να σοτάρουμε.
Πρώτο ρίχνουμε το πράσο...
και μετά το καρότο και την πατάτα.
Αφού σοταριστούν καλά ρίχνουμε αρκετό νερό,προσθέτουμε τις φακές και την ντομάτα (Κονκασέ&χυμό!),αλατοπίπερο και κύμινο και αφήνουμε να βράσουν για 40΄περίπου (Ανάλογα με τις φακές!).
Το φαγάκι μας χύλωσε.
Είναι έτοιμο!
Ξεροψήνουμε στην φρυγανιέρα το ψωμάκι μας...
ξεκουκουτσιάζουμε και ψιλοκόβουμε τις ελιές μας και σερβίρουμε.
Δεν έχω λόγια...!