Ελιές παραγωγής μας...
Υλικά:
5 Κιλά Καλαματιανές ελιές
1 Κιλό αλάτι χοντρό
Μισό Κιλό καρότα
4-5 Λεμόνια
Σέλινο
Ελαιόλαδο
Ξύδι
Εκτέλεση:
Υλικά:
5 Κιλά Καλαματιανές ελιές
1 Κιλό αλάτι χοντρό
Μισό Κιλό καρότα
4-5 Λεμόνια
Σέλινο
Ελαιόλαδο
Ξύδι
Εκτέλεση:
Χαρακώνουμε τις ελιές μας σε δύο-τρία σημεία και τις βάζουμε στο νερό για 15 ημέρες (Αλλάζοντας το νερό κάθε μέρα!) ώστε να ξεπικρίσουν.Αφού ξεπικρίσουν τις βγάζουμε και τις βάζουμε για ένα εικοσιτετράωρο στο αλάτι...
τις βγάζουμε και τις βάζουμε για ένα εικοσιτετράωρο στο ξύδι.
Τις βγάζουμε και από το ξύδι...
πλένουμε,καθαρίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας...τα καρότα σε ροδέλες,τα λεμόνια και το σέλινο σε μέτρια κομμάτια και τα προσθέτουμε.
πλένουμε,καθαρίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας...τα καρότα σε ροδέλες,τα λεμόνια και το σέλινο σε μέτρια κομμάτια και τα προσθέτουμε.
Ρίχνουμε και το ελαιόλαδο...πρέπει να σκεπάζει τις ελιές μας.
Και γεμίζουμε τα δοχειάκια μας...!
Καλοφάγωτες!
Του χρόνου πάλι...!