Υλικά:
2 Κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 Κούπα καλαμποκάλευρο2 Κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 Κούπα καλαμπόκι κονσέρβας
1 Κουταλάκι του γλυκού μαγιά
2 Κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Μισή Κούπα γάλα
Μισή Κούπα νερό
1 αυγό
2 Κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Μισή Κούπα γάλα
Μισή Κούπα νερό
1 αυγό
1 1/2 Κουταλάκι του γλυκού αλάτι
6 Κουταλιές της σούπας βούτυρο
Βούτυρο (Για το βουτύρωμα της φόρμας!)
Εκτέλεση:
6 Κουταλιές της σούπας βούτυρο
Βούτυρο (Για το βουτύρωμα της φόρμας!)
Εκτέλεση:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι,τη μαγιά,το μπέικιν πάουντερ,το αλάτι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το γάλα,το νερό,
το αυγό και το λιωμένο βούτυρο (Προσοχή να μην καίει το βούτυρο!).
Ζυμώνουμε καλά...
βάζουμε και το καλαμπόκι και συνεχίζουμε το ζύμωμα.
Δίνουμε στο ζυμάρι μας ένα μακρόστενο σχήμα, το βάζουμε μέσα στη βουτυρωμένη φόρμα και κάνουμε μ'ένα μαχαίρι τρεις-τέσσερις χαρακιές.
Σκεπάζουμε το ψωμάκι μας και το βάζουμε σε ζεστό μέρος για μια ώρα ώστε να φουσκώσει.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40΄. (Όταν πάρει το επιθυμητό καστανό χρώμα σκεπάζουμε μ'ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο!).
Έτοιμο!
Κόβουμε μια φετούλα...
αλοίφουμε λίγο τυράκι κρέμα,βάζουμε δυο-τρεις φέτες γαλοπούλα και λαδορίγανη.
Πραγματικά πεντανόστιμο!