Ένα ελαφρύ κέικ για να συνοδεύσετε το καφεδάκι σας.Εάν αντικαταστήσετε τη λευκή ζάχαρη με μαύρη...γίνεται άκρως διαιτητικό...
Υλικά:
1 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
2 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 πορτοκάλι (Μαζί με την φλούδα!)
4 αυγά
Βούτυρο
Επιπλέον υλικά:
Επιπλέον υλικά:
(Για το γλάσο)
Μισό φλυτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκάλι
3 Κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
Πλένουμε πάρα πολύ καλά το πορτοκάλι μας,το σκουπίζουμε και το κόβουμε σε κομμάτια...τα οποία βάζουμε στο μπλέντερ για να τα πολτοποιήσουμε (Προσοχή δεν θέλουμε τα κουκούτσια!).
Ρίχνουμε το λιωμένο πορτοκάλι μας σε μια λεκάνη...
προσθέτουμε το ελαιόλαδο και την ζάχαρη...
έπειτα τ'αυγά...
και χτυπάμε με το μπλέντερ για 2' σε χαμηλή ταχύτητα...ίσα ίσα για να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Συνεχίζουμε με το αλεύρι...
χτυπάμε πάλι για 4' σε δυνατή ταχύτητα.
Βουτυρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα...βάζουμε το μείγμα μας...
και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 180 βαθμούς (Πάνω-κάτω!) για 45' περίπου.
Έτοιμο!
Σερβίρουμε...
ετοιμάζουμε το γλάσο και "λούζουμε" το κέικ μας.
Εάν θέλουμε κοσκινίζουμε λίγη έξτρα ζάχαρη άχνη από πάνω.
Τέλειο;;;