Κόκορας γιουβέτσι (www.kotopoula.com)!Γεύσεις από το χωριό...
Υλικά:
1 Κόκορα
1 Ποτήρι του νερού χυλοπίτες
1 Κρεμμύδι
1 Κουτί χυμό ντομάτας
200 γρ Τριμμένο κεφαλοτύρι
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Τριμμένη κανέλα
Εκτέλεση:
Τεμαχίζουμε το κoκοράκι μας.
Αραδιάζουμε τους μεζέδες μέσα στην γάστρα...
αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με την κανελίτσα.
Προσθέτουμε το τριμμένο κρεμμύδι,το ελαιόλαδο και δυο ποτήρια νερό και βάζουμε το φαγάκι μας στον φούρνο στους 200 βαθμούς (Πάνω-κάτω!) για 40΄- 45΄ περίπου.
Μόλις οι μεζέδες μας βράσουν κι
αρχίσουν να "τσιμπιούνται"...
ρίχνουμε το χυμό ντομάτας και τις χυλοπίτες...ανακατεύουμε ελαφρώς και συνεχίζουμε το ψήσιμο στην ίδια θερμοκρασία για 20΄- 25΄ περίπου.
Όταν βράσουν οι χυλοπίτες μας και δέσει η σαλτσούλα μας το φαγάκι μας είναι έτοιμο.
Σερβίρουμε με καφαλοτύρι!
Σκέτη νοστιμιά!
Το γιουβέτσι είναι από τα αγαπημένα μου φαγητά το έφτιαξα εχθές και ήταν τέλειο!!
Από τις ποιο καλές συνταγές, ωραία η τεχνική αλλά και το αποτέλεσμα!
Είχα δοκιμάσει τα Γιουβέτσι Χταποδιού που μου άρεσε εξίσου καλά..
Αλλά προτιμώ τη συνταγή με το Μοσχάρι