Απίστευτη σαλάτα με ...αραχωβίτικο τυρί ...
Υλικά:
Μισό μοβ λάχανο
3-4 Φρέσκα κρεμμυδάκια
10-12 Ντοματίνια
7-8 Πράσινες ελιές (Χωρίς κουκούτσι)
3 Κουταλιές της σούπας κρητικά κριτσινάκια με πράσο και σταμναγκάθι
300 γρ Φορμαέλα
1 Κουταλιά του γλυκού βούτυρο
Επιπλέον υλικά:
(Για την βινεγκρέτ)
2 Σφηνάκια ελαιόλαδο
2 Σφηνάκια ξύδι μπαλσάμικο
Αλάτι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά μας!
Κόβουμε το λάχανο στο μαντολίνο.
Προσθέτουμε τα κριτσινάκια μας...
έπειτα τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια...
τα ντοματίνια κομμένα στην μέση...
ομοίως για τις ελιές.
Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο,το ξύδι και το αλάτι και περιχύνουμε την σαλατούλα μας.
Σ'ένα τηγάνι βάζουμε μια κουταλιά του γλυκού βούτυρο...μόλις ζεσταθεί βάζουμε την φορμαέλα μας κομμένη σε ροδέλες...την γυρίζουμε κι από τις δύο μεριές.
Την προσθέτουμε στην κορυφή της σαλατούλας μας.
Ανακατεύουμε όσο είναι ζεστό το τυράκι...θα λιώσει και θα πάει παντού!
Πραγματική απόλαυση!!!