Μοσχαράκι σοφρίτο ...! Ένα από τα δύο αστέρια της Κερκυραϊκής γαστρονομίας ...(Το άλλο είναι η παστιτσάδα ...φυσικά) ...! Η ονομασία του "So fritto",προέρχεται από τα Ιταλικά και σημαίνει σχεδόν τηγανιτό ή λίγο τηγανιτό ...και προφανώς κρατάει από την εποχή της Ενετοκρατίας στο νησί!
Υλικά:
1 Κιλό φιλέτο μοσχάρι ποντίκι
7-8 Σκελίδες σκόρδο
1 Κούπα μαϊντανό
Μισή κούπα λευκό κρασί
Ελαιόλαδο
Αλεύρι
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Ξεκινάμε λοιπόν...!
Αλευρώνουμε καλά το μοσχάρι μας...
βάζουμε στο τηγάνι μας αρκετό λάδι,μόλις ζεσταθεί...τηγανίζουμε ελαφρώς το κρέας μας...και από τις δυο μεριές...!
Όταν τελειώσουμε το τηγάνισμα...τοποθετούμε το κρεατάκι μας σε μια κατσαρόλα...και αφήνουμε προσωρινά...!
Σ'ένα άλλο τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο...
μόλις ζεσταθεί βάζουμε πρώτα το σκορδάκι,το οποίο έχουμε κόψει σε πολύ λεπτές φέτες και το σοτάρουμε...αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε...έπειτα το ψιλοκομμένο μαϊντανό...λίγο ακόμα ανακάτεμα και σβήνουμε με το κρασί...προσθέτουμε και μια κούπα ζεστό νερό και το αφήνουμε να πάρει μια βράση!
Όταν πήξει η σαλτσούλα...
τη προσθέτουμε στη κατσαρόλα με το κρέας...
βάζουμε και δυο ποτήρια ζεστό νερό και περιμένουμε να βράσει το μοσχάρι μας...(Χρειάζεται περίπου μια ωρίτσα!).
Το κρεατάκι μαλάκωσε...είμαστε έτοιμοι!
Σερβίρουμε...!
(Εγώ προσωπικά αποφεύγω να σερβίρω τα σκορδάκια στη μερίδα μου γιατί έχω πρόβλημα με τη πίεση μου,όσοι δεν έχετε...τα σερβίρετε και τα τρώτε κανονικά!).
Αχ αχ!!!
P..S: Το φαγάκι αυτό κανονικά συνδυάζεται με πουρέ πατάτας ή ρυζάκι στραγγιστό ή με μακαρόνια Νο 5.Εγώ προτιμώ μακαρόνια Νο 10!