Σήμερα το μενού είχε μπριζολίτσες ... επειδή μαγείρευα μόνο για μένα τις έκανα στο τηγάνι για πιο γρήγορα ...και τις συνόδευσα με πατατούλες τηγανητές "πασπαλισμένες" με διάφορα μπαχαρικά ...
Υλικά:
2 Χοιρινές μπριζόλες
5-6 Πατάτες
1 Σκελίδα σκόρδο
3 Κουταλιές της σούπας μουστάρδα
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Μπούκοβο
Πάπρικα γλυκιά
Χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
Υλικά:
2 Χοιρινές μπριζόλες
5-6 Πατάτες
1 Σκελίδα σκόρδο
3 Κουταλιές της σούπας μουστάρδα
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Μπούκοβο
Πάπρικα γλυκιά
Χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
Βάζω το λαδάκι μου να ζεσταθεί και το αρωματίζω με το πολτοποιημένο σκόρδο μου...
όταν κάψει προσθέτω τις μπριζόλες μου (Γυρίζω και από τις δυο μεριές για να πάρουν χρωματάκι!)...
μόλις το κρέας ροδίσει...ρίχνω δυο ποτήρια ζεστό νεράκι και αφήνω να βράσει για περίπου 45'-50' σε μέτρια φωτιά (Στη δική μου κουζίνα!).
Δέκα λεπτά πριν το τέλος αλατοπιπερώνω,ανακατεύω το λεμόνι με τη μουστάρδα και τη ρίγανη και περιχύνω το κρέας...
αφήνω στη φωτιά να "πιει" τα υγρά και έτοιμο...!
Καθαρίζω...κόβω τις πατάτες μου...τις αλατοπιπερώνω προσθέτω τη γλυκιά πάπρικα και το μπούκοβο,ανακατεύω...
και τηγανίζω...
τις βάζω στο τηγάνι με το κρέας ώστε,να ρουφήξει το λαδάκι από τις μπριζόλες...
και το αφήνω για 10'!
Άντε και καλή μου όρεξη!