Σήμερα το μενού είχε κάτι παραδοσιακό ...κατσικάκι φρικασέ!Αθάνατη ελληνική κουζίνα ...μα ειλικρινά δεν γίνεται να είναι τόσο νόστιμη!
Υλικά:
1 Κιλό κατσικάκι
1 Μαρούλι
1 Ματσάκι άνηθο
1 Ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1 Πράσο
2 Αυγά
3 Λεμόνια
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας.
Πλένουμε και στραγγίζουμε καλά το κατσικάκι μας.
Το τηγανίζουμε σε αρκετό λαδάκι...
και το βάζουμε να βράσει με μπόλικο νεράκι.
Όταν το κρεατάκι μας αρχίσει να "τσιμπιέται" ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά μας.
Λίγο πριν το κατεβάσουμε από την φωτιά...αλατοπιπερώνουμε.
Το κατσικάκι μας έβρασε!
Ήρθε η ώρα να αυγοξυνίσουμε το φαγητό μας.
Χτυπάμε τ'ασπράδια των αυγών ξεχωριστά...χτυπάμε και τους κρόκους ξεχωριστά και τα ενώνουμε...
βάζουμε και τον χυμό από τα λεμόνια μας και το χτυπάμε ακόμα λίγο.
Το ρίχνουμε στο φαγητό μας και ανακατεύουμε ελαφρώς.
Σερβίρουμε!
Καλή μας όρεξη!
P.S: Εγώ προτιμώ το μπροστινό μέρος από το κατσικάκι.