Ένα ελαφρύ κέικ φράουλας ...ενδείκνυται για την δίαιτα σας.Εγώ βέβαια "αμάρτησα" ελαφρώς ...προσθέτοντας και γλάσο φράουλας παρακαλώ ...
Υλικά:
1 Κούπα πολτοποιημένες φράουλες
2 Κούπες αλεύρι ολικής αλέσεως
1 Κούπα μαύρη ζάχαρη
Μισή κούπα γιούρτι
250 γρ βούτυρο light
2 Αυγά
2 Κουταλιές της σούπας μπέικιν πάουντερ
1 Βανίλια
Επιπλέον υλικά:
(Για το γλάσο)
1 Κούπα πολτοποιημένες φράουλες
1 Κούπα ζάχαρη άχνη
1 Βανίλια
1 Κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι
2 Κουταλιές της σούπας βούτυρο
Εκτέλεση:
Ξεκινάμε την παρασκευή του κέικ μας!
Σ'ένα μπώλ κοσκινίζουμε το αλεύρι,το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.
Σ'ένα άλλος σκεύος πολτοποιούμε τις φράουλες και τις αναμειγνύουμε με το γιαουρτάκι.
Χτυπάμε το βούτυρο έως ότου γίνει αφράτο και ρίχνουμε την βανίλια και την ζάχαρη...συνεχίζουμε το χτύπημα ώστε να λιώσει καλά η ζάχαρη.
Έπειτα τ'αυγά.
Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλεύρι και τις πολτοποιημένες φράουλες εναλλάξ.
Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα μας...
το τοποθετούμε σε μια φόρμα σιλικόνης και...
το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 180 βαθμούς (Πάνω-κάτω!) για 45' περίπου.
Έτοιμο!
Σειρά έχει το γλάσο.
Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
Όταν κρυώσει το κέικ το περιχύνουμε με το γλάσο.
Το αφήνουμε να πιει το ζουμάκι!
Την επόμενη μέρα είναι ακόμη πιο νόστιμο!