Αυτές τις μέρες κάνω "γενική εκκαθάριση κατάψυξης", γιατί περιμένω δέμα με φρέσκα προϊόντα από το χωριό.Μόλις που λέτε...εντόπισα τα τελευταία "ζουμπουρλούδικα" κεφτεδάκια μου...άναψα αμέσως τη κουζίνα.Αυτά τα χορταστικότατα γιγαντοκεφτεδάκια είναι πραγματικά "ακαταμάχητα"...όσο για το πουρέ...σκέτη "μούρλια"!Ακόμα τρέχουν τα σάλια μου...(χοχο)!!!
Υλικά:
(Για τη σάλτσα)
1 Μεγάλο κρεμμύδι
1 Πιπεριά
1 Κουτί ντομάτα κονκασέ
Μισή κούπα χυμό ντομάτας
Δυόσμο
Βασιλικό
Αλάτι
Μαύρο πιπέρι
Κόκκινο πιπέρι
Ελαιόλαδο
2 Κουταλιές αλεύρι
Υλικά:
(Για το πουρέ)
11-12 Πατάτες
1 Ποτήρι γάλα
2 Κουταλιές της σούπας βούτυρο
2-3 κουταλιές τυρί κρέμα
Αλάτι
Πιπέρι
Τριμμένο μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση:
Αρχικά αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια μας...
τηγανίζουμε ελαφρώς και από τις δυο μεριές...και τα αφήνουμε να "ξεκουραστούν" σε απορροφητικό χαρτί!
Συνεχίζουμε με τη σάλτσα...σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε το λάδι μας να κάψει..και τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι μας...
έπειτα τη πιπερίτσα,τη ντοματούλα (Κονκασέ & χυμό),1 ποτήρι νερό,αλάτι,πιπέρια,δυόσμο και βασιλικό και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Ύστερα τους κεφτέδες.
Αφήνουμε στη φωτιά για κανένα τεταρτάκι...μόλις πήξει η σαλτσούλα μας...είμαστε έτοιμοι!
Σειρά έχει ο πουρές...βάζουμε τις πατατούλες (Αφού πρώτα τις πλύνουμε καλά) να βράσουν για περίπου 40 λεπτά (Εάν τρυπιούνται με το πιρουνάκι είναι έτοιμες),τις στραγγίζουμε,αφήνουμε λιγάκι να κρυώσουν...και ξεφλουδίζουμε.
Λιώνουμε τις πατατούλες μας στο μπλέντερ!
Βάζουμε στη κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει,τρίβουμε λίγο μοσχοκάρυδο...
προσθέτουμε τις λιωμένες πατάτες,το γάλα και το αλατοπίπερο...ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά...
κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί κρέμα...ανακατεύουμε...
και σερβίρουμε!
Καλή όρεξη!
P.S: Σ'επόμενη ανάρτηση θα σας δώσω τη δική μου συνταγή για το ζύμωμα του κιμά!