Ένα κλασσικό και αγαπημένο φαγάκι,αυτή τη φορά από τα "μαγικά" χεράκια της Βαρβάρας!Ακόμα και χορτασμένοι...ποτέ δεν λέμε όχι σ'ένα τέτοιο πιάτο...
Υλικά:
Υλικά:
(Για το κιμά)
800 Γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
1 Αυγό
1 Κρεμμύδι
2 Σκελίδες σκόρδο
800 Γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
1 Αυγό
1 Κρεμμύδι
2 Σκελίδες σκόρδο
Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
Μισή φρατζόλα ψωμί μουσκεμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Νερό (Ανάλογα με το πόσο μαλακό θέλουμε το κιμά μας,προσθέτουμε νεράκι)
Επιπλέον υλικά:
11-12 Πατάτες
1 Κουτί ντομάτα κονκασέ
Μισή κούπα χυμό ντομάτας
Μισή κούπα νερό
1 Φλυτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Εκτέλεση:
Μισή φρατζόλα ψωμί μουσκεμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Νερό (Ανάλογα με το πόσο μαλακό θέλουμε το κιμά μας,προσθέτουμε νεράκι)
Επιπλέον υλικά:
11-12 Πατάτες
1 Κουτί ντομάτα κονκασέ
Μισή κούπα χυμό ντομάτας
Μισή κούπα νερό
1 Φλυτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Εκτέλεση:
Σ'ένα ταψάκι βάζουμε τις πατατούλες μας,τη ντοματούλα μας (Κονκασέ & χυμό),το νερό,το λάδι,αλατοπίπερο και ρίγανη και ανακατεύουμε καλά...από πάνω τα "καλοπλασμένα" κεφτεδάκια μας...
ψήνουμε για 50΄ - 60΄περίπου στους 220 βαθμούς (Πάνω-κάτω)!
Και σερβίρουμε...!
Πάλι θα φάω καλά!!!
P.S: Εάν τα κεφτεδάκια μας γίνουν πριν τις πατάτες,τα αφαιρούμε από το ταψί και τα προσθέτουμε όταν ψηθούν οι πατατούλες. Διαφορετικά...βάζουμε στο φούρνο τις πατάτες για κανένα τεταρτάκι κι εν συνεχεία προσθέτουμε τα κεφτεδάκια.