skip to main | skip to sidebar

Pages

  • Αρχική σελίδα
  • Ο Κρεμμυδούλης
  • Διαγωνισμοί
  • Επικοινωνία
Κρεμμυδούλης | Νοστιμιές για λιτοδίαιτους και κοιλιόδουλους

Σαλάτα σεφ αλά...Mexico!

7:54 μ.μ. | Publish by kremidoulis

Η σαλατίτσα αυτή έχει κάνει θραύση...Σε όσα τραπέζια κι αν την έχω φτιάξει επίσημα και μη...οι συνδαιτυμόνες μου την έχουν λατρέψει...Η αλήθεια είναι πως δεν είναι δικής μου εμπνεύσεως...Πρώτη φορά την δοκίμασα σ΄'ενα Μεξικάνικο  εστιατόριο...Από κεί λοιπόν την "έκλεψα" και σήμερα σας τη παρουσιάζω...Ιδού...

Υλικά:

10 Φύλλα μαρούλι
Μισό αγγούρι
2 Μικρές ντομάτες
4 Κουταλιές της σούπας φασόλια μαύρα κονσέρβα
4 Κουταλιές της σούπας καλαμπόκι κονσέρβα
4 Κουταλιές της σούπας κρουτόν
4 Φέτες ζαμπόν 
4 Φέτες κίτρινο τυρί
4 Αυγά
300 γραμ. Μαγιονέζα
2 Κουταλιές της σούπας κέτσαπ
1 Μπούτι από κοτόπουλο
3 Κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι (Κατά προτίμηση)
Πιπέρι (Κατά προτίμηση)
Κάρυ (Κατά προτίμηση)

Εκτέλεση:


Αρχικά ψήνω το  μπούτι από το κοτοπουλάκι μου βάζοντας του το λάδι του,το αλατάκι του,το πιπεράκι του και λίγο κάρυ που "αγαπάει" πολύ το κοτόπουλο!(Μου είναι αρκετό ένα μπουτάκι,μπορείτε όμως να χρησιμοποιήσετε και  στήθος από κοτόπουλο ή φιλέτο...ή ότι προτιμάτε,εμένα μου αρέσει το μπουτάκι με την πετσούλα του).Αφού το ψήσουμε και το ξεψαχνίσουμε το αφήνουμε προσωρινά...μέχρι να έρθει η ώρα του για βουτιά στη σαλάτα.(Εμένα χρειάστηκε περίπου 40΄ ψήσιμο στον αέρα, στους 200 βαθμούς...μέχρι να ροδοκοκκινίσει)!


Έχοντας όλα τα υπόλοιπα υλικά μας έτοιμα ψιλοκομμένα ξεκινάμε!Πρώτα με το μαρουλάκι,το αγγουράκι και τη ντοματούλα...


έπειτα ξεπλένουμε λιγάκι τα φασόλια μας και τα στραγγίζουμε καλά...(Έτσι φεύγει αυτό το κρεμώδες υγρό της κονσέρβας)...


στραγγίζουμε και το καλαμπόκι μας (Μόνο στραγγίζουμε...δεν το ξεπλένουμε) και τα προσθέτουμε στη σαλάτα μας.


Εν συνεχεία...τα κρουτόν,το κοτοπουλάκι(Με τη πετσούλα...ακόμα καλύτερο),το ζαμπόν (Είχα γαλοπούλα...αυτήν κι έβαλα...τώρα λόγω κρίσης θα κάνουμε τις περικοπές και τους συμβιβασμούς μας και στις συνταγές) και το τυρί.


Σκεπάζουμε με μαγιονέζα (Εγώ έβαλα λίγο παραπάνω από το μισό ενός βάζου 450 γραμμαρίων) την οποία έχουμε ανακατέψει με την κέτσαπ.


Κόβουμε τα αυγουλάκια μας...


και στολίζουμε τη σαλάτα.


Ανακατεύουμε καλά και την...εξαφανίζουμε!

P.S: Στη παραπάνω σαλάτα μπορείτε να αυξήσετε τη ποσότητα  του υλικού που σας αρέσει καθώς επίσης και να αφαιρέσετε ότι δεν "συμπαθείτε" ιδιαίτερα!Αλλάξτε...!!!Δοκιμάστε...!!!Πειραματιστείτε...!!!Παίξτε...!!!
Εμείς εδώ παίζουμε...!!!Γιατί;;;Μα γιατί έχουμε πιάσει το νόημα...!!!Η Μαγειρική είναι παιχνίδι!!!Χαχα...












Ετικέτες Σαλάτα σεφ αλά Mexico, Σαλάτες 0 σχόλια
0 Responses

« Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση »
Εγγραφή σε: Σχόλια ανάρτησης (Atom)

Κατηγορίες

  • Fast Food (10)
  • Video (6)
  • Όσπρια (8)
  • Γλυκά (3)
  • Ζυμαρικά (12)
  • Κέικ (5)
  • Κατσίκι (1)
  • Κιμάς (7)
  • Κοτόπουλο (6)
  • Λαδερά (6)
  • Λαχανικά (1)
  • Λικέρ (1)
  • Λουκάνικα (3)
  • Μοσχάρι (2)
  • Ορεκτικά (6)
  • Πρωινό (2)
  • Ρύζι (4)
  • Σαλάτες (21)
  • Τάρτες (1)
  • Χοιρινό (4)
  • Χρήσιμα (8)
  • Ψαρικά (3)
  • Ψωμί (2)

Top Συνταγές

  • Αυγά ψαριών...στο τηγάνι!
  • Κόκορας γεμιστός...στο φούρνο!
  • Λουκάνικα...στη λαδόκολλα!
  • Κόκορας γεμιστός...με κιμά!
  • Πατάτες baby...στο τηγάνι!

Βρείτε μας στο...

Kremidoulis Sintages

Αναγνώστες

Αρχείο

  • Απριλίου (9)
  • Μαρτίου (9)
  • Φεβρουαρίου (17)
  • Ιανουαρίου (19)
  • Δεκεμβρίου (7)
  • Νοεμβρίου (47)
  • Οκτωβρίου (14)
Copyright (c) 2012 Κρεμμυδούλης | Νοστιμιές για λιτοδίαιτους και κοιλιόδουλους. Design by Template Lite
Download Blogger Templates And Directory Submission.