Πάλι φάγαμε καλά...μούρλια το κοκοράκι...
Υλικά:
1 Κόκορα
1 Κρεμμύδι
1 Κουτί χυμό ντομάτας
3 Κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
Μοσχοκάρυδο ολόκληρο
Πιπέρι ολόκληρο
1 Ξύλο κανέλας
Κανέλα τριμμένη
Γαρύφαλλο τριμμένο
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Επιπλέον υλικά:
1 Πακέτο μακαρόνια Nο 6
Κεφαλοτύρι τριμμένο
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Αφού τηγανίσουμε σιγά σιγά όλους τους μεζέδες μας σε αρκετό ελαιόλαδο...
πολτοποιούμε το κρεμμύδι...το σοτάρουμε στο ίδιο λάδι που τηγανίσαμε τον κόκορα και ξαναβάζουμε πάλι τους μεζέδες μας στην κατσαρόλα...ρίχνοντας μπόλικο νεράκι.
Mόλις το κοκοράκι μας βράσει και αρχίσει να "τσιμπιέται"...προσθέτουμε την ντοματούλα μας (Χυμό&πελτέ!),το μοσχοκάρυδο,το πιπέρι,το γαρύφαλλο,την κανέλα (Τριμμένη&ολόκληρη!) και το αλάτι!
Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει η σαλτσούλα μας...
και έτοιμο.
Βράζουμε τα μακαρόνια μας σε αλατισμένο νερό,τα στραγγίζουμε και τα "καίμε" με λίγο ελαιόλαδο ή με λίγο βουτυράκι.
Σερβίρουμε τη μακαρονάδα μας με λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι από πάνω...
και για τους απαιτητικούς στην επιλογή μεζέ βάζουμε την πιατέλα με τους μεζέδες μας στο τραπέζι.
Καλή όρεξη!
P.S: Δοκιμάστε την συνταγή με μακαρόνια Νο 5...θα ξετρελαθείτε!