Γλυκό ψυγείου!Δροσερό και ελαφρύ γλυκάκι.Μια συνταγή που αξίζει πραγματικά να δοκιμάσετε...
Υλικά:
700 γρ Μπισκότα σαβαγιάρ
1 Συσκευασία γιώτης garni
4 Κουβερτούρες
1 Λίτρο γάλα
9 Αυγά
1 Φλυτζάνι του καφέ ζάχαρη άχνη
1 Κούπα Αμύγδαλα
100-150 γρ Κονιάκ
Εκτέλεση:
Αρχικά χτυπάμε την σαντιγί (2 Φλυτζάνια του τσαγιού γάλα+2 φακελάκια garni!)...
στην συνέχεια λιώνουμε τις κουβερτούρες μας σε μπεν μαρί.
Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών ξεχωριστά.
Χτυπάμε και τους κρόκους μαζί με την ζάχαρη άχνη.
Έπειτα ενώνουμε τα χτυπημένα ασπράδια με τους χτυπημένους κρόκους...προσθέτουμε στο μείγμα μας και την λιωμένη κουβερτούρα και βάζουμε και 2 κουταλιές από την σαντιγί μας.
Σ'ένα μπολ βάζουμε αρκετό γάλα και το κονιάκ και βουτάμε τα σαβαγιάρ μας.
Παίρνουμε το ταψί μας (Νο 38!) και ξεκινάμε με την πρώτη στρώση σαβαγιάρ...
από πάνω βάζουμε το μείγμα μας...
δεύτερη στρώση σαβαγιάρ...
έπειτα σαντιγί.
Έχουμε ψιλοκόψει κι έχουμε καβουρντίσει το αμυγδαλάκι και το ρίχνουμε στο γλυκάκι μας...
έτοιμο!
Απόλαυση!